Babynestje; onmisbaar babyuitzet item!

Eindelijk is hij ook in Nederland verkrijgbaar! Het babynestje, of ook wel cozynest genoemd. Shop hem voor jezelf of wees verzekerd van het perfecte kraamcadeau!

Het cozy nest

Jollein babynest grijs

Het cozy nest is een heerlijk zacht mandje met opstaande randen. Hierin kan je baby heerlijk warm en geborgen verder cocoonen. Als je baby geboren wordt, kan de overgang van buik naar ‘de grote wereld’ nogal indrukwekkend zijn. Zelfs een wiegje of een box lijken enorm voor zo’n kleine pasgeborene. Met als gevolg onrustig slapen of hard huilen,  en natuurlijk altijd wanneer jij je handen even vrij wilt hebben.

Het babynestje biedt uitkomst. In dit zachte mandje kan je jouw kindje rustig te slapen of te spelen leggen in bijvoorbeeld de box, wieg, bank of gezellig in je bed.

Geschiedenis van het babynest

Het babynest  is in 2003 ontwikkeld in Zweden. In eerste instantie voor couveuse kindjes in het ziekenhuis. In deze ziekenhuisversie zit een heerlijk verwarmde bodem om het kleine kindje goed warm te houden. Dit was zo’n succes, dat er ook een thuisversie op de markt kwam. Het verwarmingselement is vervangen voor een zacht matrasje en nu kunnen baby’s ook thuis genieten van de geborgenheid van het nest. Niet voor niks raden in Zweden de kraamverzorgers en verloskundigen het gebruik van het baby nest aan.

Altijd een slaapplek bij de hand

Je zal zien dat jouw kindje zich veilig en geborgen voelt in het babynestje en daardoor rustiger zal slapen of spelen. Mocht het tijdens het spelen in slaap vallen, is het nestje zo licht dat je het gewoon met baby en al kan optillen en verplaatsen naar bijvoorbeeld de slaapkamer.

dsc_0082Eenmaal gewend aan het nestje (tip: slaap er zelf een nachtje mee voor het eerste gebruik, zo zit er lekker jouw luchtje aan) is het ook nog eens super makkelijk mee te nemen. Handig als je ergens heen gaat tijdens de slaaptijden van de baby. Geen toestanden meer met slepen van zware logeerbedjes, maar altijd een slaapplek bij de hand.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van het cozynestje is eenvoudig. Het heeft een stelkoord welke als je deze aantrekt het mandje een soort druppelvorm krijgt. Met het stelkoord pas je het babynest aan op de grootte van jouw kindje. Zorg ervoor dat de voetjes altijd bij het koord liggen en het hoofdje in de ronde boog van de ‘druppel’.

Mocht het babynest vies worden, dan kan deze meestal makkelijk mee in de wasmachine. Het zal dan wel het vertrouwde luchtje verliezen en het kan dan zijn dat je baby weer even moet wennen. Je kan ook een hydrofiel luier in het nestje plaatsen waarmee je kleine vlekken makkelijk opvangt en kan wassen.

Gebruik het baby nest wel altijd onder toeziend oog van een volwassene. Zeker als het kindje gaat draaien of kruipen.

Waar kan je een babynestje kopen?

Het babynestje mag dus eigenlijk niet ontbreken in je baby-uitrusting. Schaf er eentje zelf aan of zet het als kraamcadeau idee op je wenslijstje! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hippe kleuren en designs. Let er bij de aanschaf wel op of de stof en vulling luchtdoorlatend zijn en de stelkoorden veilig kunnen worden weggewerkt. Waar kan je een babynest kopen? Kijk bijvoorbeeld eens voor jouw ideale babynest op Dreumes enZo .

Jollein grijs kruis
Jollein babynest grijs
Babynestje Jollein
Jollein babynest groen

No Comments Yet

Comments are closed