Botanische babykamer, Urban Jungle is de trend

De botanische trend is je vast niet ontgaan. Het kan niet groen genoeg, want groen is dé kleur waar je happy van wordt en die ook bewezen gezond is voor je. Dus omring jezelf, én je baby met lekker veel groen! Hier wat tips en “urban jungle” accessoires voor een frisse botanische babykamer.

Botanische babykamer

Om de babykamer in botanische, urban jungle sferen te krijgen hoef je helemaal niet zoveel te doen. Met een aantal mooie accessoires en de juiste kleuren heb je in een handomdraai die heerlijke groene sfeer waar je happy van wordt. Om te beginnen kies je een kleur voor de muren, en het is dan wel zo leuk om er in elk geval één te behangen met een lekker druk bladeren behang. Kies je daarvoor, dan is het verstandig om de andere muren een rustige, natuurlijke tint te geven, zoals wit, licht groen of taupe.

baby kamer urban jungle
Botanische babykamer. Bron: Pinterest

Babykamer Lamp Botanical

Heb je de kleuren gekozen en zijn de muren klaar dan kun je beginnen met het inrichten van de botanical babykamer. Er zijn inmiddels heel wat shops die op de botanische trends inspringen. Om de sfeer helemaal af te maken kun je op zoek gaan naar bijvoorbeeld een gave lamp voor de babykamer. Bij DreumesenZo.nl verkopen ze een hele serie met botanische hanglampen, plaffoniéres en wandlampjes.

lamp botanisch wonen
Plafondlamp Botanic Green DreumesenZo.nl

 

Deze gave plafondlamp heeft naast het groene bladmotief ook een subtiel goud accent voor net dat extra beetje luxe uitstraling. Door de kunststof plaat wordt het licht mooi gelijkmatig door de kamer verspreid. Naast het bedje zou je kunnen kiezen voor een wandlampje in dezelfde print, heel fijn om voor het slapengaan nog even bij voor te lezen.

Accessoires voor de botanische babykamer

Accessoires maken je styling echt af. Ga in de botanische babykamer voor hout, gevlochten mandjes en natuurlijke materialen. Leuk om bijvoorbeeld wat textiel aan te schaffen met botanische printjes, zoals de hydrofiele luiers van Jollein met cactussen.

En dan last but not least, een echte plant natuurlijk!

hydrofiele doeken jollein botanical cactus
Jollein hydrofiel cactussen

Nog meer leuke ideeën zien? Lees dan ook: Babykamer inspiratie veertjes

No Comments Yet

Comments are closed