Dinokamer: stoer èn hip!

Ja hoor, het is zo ver. Je kind is helemaal gek op dino’s. En zeg nou zelf, ze zijn toch ook geweldig die reusachtige monsters uit het verleden? En wat is er nou leuker dan een stukje verleden terug te halen in het nu? Je kleine dino fan zal je er in ieder geval een heel groot plezier mee doen; de Dinokamer.

Hippe, stoere dinokamer

Dinokamer voorbeeld
Bron: Pinterest Bloglovin Isyyspakkaus

Het is niet altijd even makkelijk om een leuke dino kamer neer te zetten. Veel dinosaurussen hebben toch een enigszins agressieve, imposante en niet zo’n hele vriendelijke uitstraling. En agressief en schreeuwend zijn nou niet echt twee woorden die je snel zou willen linken aan een veilige, rustige en fijne speel -en slaapplek voor je kind. En toch kan het! Met onderstaande tips zet je in een handomdraai een hippe, stoere kinderkamer neer met dino’s als thema.

Dinostyle muren

Het is niet eens heel erg ingewikkeld. Allereerst ga je voor de muren. Je kan kiezen voor een eenvoudig dinobehang, maar het kan ook anders. Zoek een behangetje die qua kleur en design overeenkomt met jouw smaak. Op de achterkant teken je een immense dinosaurus. Deze knip je uit en plak je op de muur. Succes gegarandeerd! Ook kan je de wanden verven in mooie aardetinten en de rest licht houden. Helemaal dinostyle!

Goede accesoires

Mooi staan robuuste meubels van natuurlijke, ruwe materialen. Mocht je een iets kleiner budget hebben, kan je natuurlijk ook met wat goede accessoires een pracht van een dinokamer neerzetten. Ga voor één mooie eyecatcher. Neem bijvoorbeeld de dinolampen van Dreumes enZo. Ga voor een stijlvolle plafondlamp en combineer deze met een functioneel wandlampje boven het bed. Maak het geheel af met een dino kapstok voor het badjasje en zet de boeken ondersteund door een dino boekensteun op een plank.

Dinolamp plafond wit
Dino plafondlamp wit, mint, grijs
Lamp dino mint en wit
Dino plafondlamp mint en wit

 

 

 

 

 

 

Waarschijnlijk hebben jullie al genoeg plastic dino speelgoed in huis. Zet deze op een andere plank of maak er gave deurknoppen van voor op de kast of commode. Kijk ook eens op Pinterest en zoek op ‘dino diy’ voor nog meer gave dino ideeën.

Op deze manier creëer je in samen met je kind een  themakamer welke leuk is voor zowel ouders als kind èn waarborg je de belangrijkste functie van een kinderkamer: een fijne en rustige speel -en slaapplek. Veel plezier!

sass&belle boekensteun dino
Boekensteun Sass&Belle dino

No Comments Yet

Comments are closed