Een leeshoek voor de kinderen

Kinderboeken, heerlijk samen lezen in de Kinderkamer.
Kinderboeken zijn hartstikke leuk, het is goed als kinderen opgroeien met het lezen van boekjes. Zowel voor papa als mama is lezen een rustgevend moment. Een momentje van bezinning en indien je voorleest ook het samenzijn. Maak zo’n heerlijk leeshoekje in de kinderkamer en laat je kind genieten en wegdromen in de wereld van een boek.
Voorlezen aan je peuter is niet alleen heel plezierig, maar ook is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, het prikkelt de fantasie, taal en spraak wordt beter ontwikkeld. Maar ook de sociale vaardigheden komen vaak aan bod in kinderboeken. Bovendien maakt je peuter zo al vroeg kennis met boeken, iets waar ze de rest van hun leven veel plezier van zullen beleven. Op school, maar ook thuis. Ook een kind kan zich helemaal wanen in de belevenissen die voorkomen in kinderboeken.

Een knusse hoek in de kinderkamer om rustig te lezen

Zorg voor een lekker leeshoekje in de kinderkamer. Je kunt in de kinderkamer boekenplanken ophangen en hier alle boeken op bewaren, maar let op! Wil je je kind echt stimuleren om zelfstandig een boek te pakken? Zorg er dan voor dat zij de voorkant van de boeken kunnen zien. De voorkant van een kinderboek ziet er vele malen aantrekkelijker uit voor een kind dan de zijkant, die helaas praktisch gezien toch vaker naar voren staat. Heeft je kindje een hoogslaper? Dan is het een goed idee om zo aan het einde van het bed een knusse leeshoek te maken. Op de grond plaats je een heerlijk zacht kleed of schapenvachtje. Een paar fijne sierkussens eromheen en je bent al een heel eind. De boeken worden tegengehouden op de plank door een latje halverwege. Zo kun je de kinderboeken gemakkelijk met de voorkant naar voren op de plank kwijt. Wil je de planken liever aan de muur bevestigen? Zoek dan naar oude keukenplanken, de wandplanken waar ze vroeger de borden op kwijt konden zijn ideaal. Deze zijn aan de zijkanten gesloten en hebben aan de voorkant halverwege een latje om de kinderboeken tegen te houden zodat ze niet makkelijk eraf vallen. Het leeshoekje kleed je verder aan met een leuke paddenstoel lamp en mooie kinderkamer posters. Wat dacht je van die mooie droomposters van Kaartje of Kip? Een mooie posters met gedicht ernaast. Leuk in een lijstje of zo op de muur geplakt met masking tape.

No Comments Yet

Comments are closed