Hydrofiele luiers met Bamboe?

bamboo garenBamboe in plaats van katoen? Steeds vaker kom je het tegen, bamboe vezels. Zo is er ook een uitgebreide collectie bamboe materialen verkrijgbaar voor je baby uitzet, bijvoorbeeld bamboo hydrofiel luiers. Maar wat is dat nou eigenlijk, dat bamboe? Wat zijn de voordelen en is het echt duurzamer?

De voordelen van bamboo hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers gemaakt van bamboe vezels zijn echt wel duurzamer en in vergelijking met katoen heeft bamboe zelfs een heel aantal betere eigenschappen. Eigenschappen die met name voor hydrofiele luiers beter zijn. Zo zijn bamboe vezels bijvoorbeeld veel gladder en ronder, het resultaat hiervan is merkbaar in de luiers. De hydrofiele luiers voelen veel zachter en gladder bamboo hydrofiele luiersaan. Wat natuurlijk een fijne eigenschap is voor het huidje van jouw baby. Ook kan bamboe tot wel 3 keer zoveel vocht opnemen en omdat je hydrofiele luiers en doeken ook vaak gebruikt om je kindje mee af te drogen is dat natuurlijk hartstikke fijn. Verder is het materiaal heel licht en stevig en zal het veel minder pluizen. Kortom na vele wasbeurten ziet deze hydrofiele luier er ook nog mooi uit!

 Wat is Bamboe?

Bamboe is eigenlijk een grassoort welke heel sterk is, er worden voor de verbouw van bamboe geen pesticiden of insecticiden gebruikt. Het gewas is heel sterk en heeft dit gewoonweg niet nodig. Hartstikke fijn, want dit maakt de hydrofiele luier direct hypo allergeen. Bamboe groeit snel en is krachtig en put de bodem bovendien veel minder snel uit. Wist je dat gekapte bamboe gewoon weer verder groeit en dat dit soms wel 1 meter per dag kan groeien?

Voor ons is bamboe eigenlijk een prachtig viscose materiaal, alleen heeft het dezelfde fijne, maar versterkte eigenschappen van katoen. Je hoef dus niet perse voor bamboo hydrofiele luiers te kiezen, omdat je graag duurzaam wilt leven. Bamboo hydrofiele luiers hebben gewoon hele fijne eigenschappen, waardoor het zeker de moeite waard is om deze kwaliteit te kiezen.

Hydrofiele luiers en doeken worden eigenlijk altijd gebruikt bij pasgeboren babies. De baby uitzet lijst kan zo’n 12-20 stuks aanraden om in huis te hebben. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als spuugdoek, handdoek en onderlegger in het bedje of op het aankleedkussen. Zo verschoon je gemakkelijk alles iedere dag. Hydrofiele luiers nemen weinig plaats in beslag en zijn bijzonder snel droog na het wassen. Dat is vooral fijn, want wassen doe je toch al genoeg met een pasgeboren baby.

No Comments Yet

Comments are closed