Word je ook zo gek van al dat Speelgoed?

Baby SpeelgoedAls we dit artikel schrijven is het begin oktober, de blaadjes vallen alweer van de bomen. De dagen zijn steeds korter en de eerste pepernoten, chocolade letters en meer sint snoepgoed zie je alweer in het schap verschijnen. Er breekt weer een gezellige tijd aan. De herfst die straks overgaat naar de winter. We zijn dan wat vaker binnen en ook de kinderen spelen meer binnen, waardoor je met regelmaat struikelt over al het speelgoed.

speelgoed kopen

Speelgoed is gewoon echt niet goedkoop en met al dat kleurrijke plastic lijkt het al net zo vaak niet heel erg lang mee te gaan. En dan struikel je er ook nog eens met grote regelmaat over in de woonkamer. Autootjes die rondslingeren van een race partijtje met vriendjes of een berg barbies met bijbehorende kleding en schoentjes die lukraak over de tafel verspreid liggen. En dan wordt het ook nog Sinterklaas en komt er nog een hele hoop bij. Een tip voor ons, zoek het speelgoed eens goed uit. Waar wordt nu wel en waar word nu niet mee gespeeld? Speelgoed waar niet mee gespeeld wordt zet je een paar weken in de kast, vragen ze er niet meer om? Denk er dan eens aan om het te verkopen op een marktplaats site, te doneren aan de kringloop winkel of voedselbank. Vooral bij de voedselbank is er vlak voor Sinterklaas vaak een extra inlevermoment voor speelgoed.

Wil je het speelgoed graag weer verkopen? Dat kan heel goed, zeker mooi duurzaam speelgoed kan gemakkelijk een tweede leven krijgen. Wij zijn zelf voor houten djeco speelgoedspeelgoed, houten speelgoed gaat lang mee en tegenwoordig is er heel veel hip houten speelgoed verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar Djeco Speelgoed. Dit merk staat erom bekend om speelgoed van vroeger een nieuw vrolijk gekleurd jasje aan te trekken en hiermee veel kindjes erg blij te maken. Het voordeel van dit hippe speelgoed is dat het niet stuk te krijgen is en niet verkleurd. Het gaat daarom veel kindjes mee en mocht je kind eruit gegroeid zijn, dan kan het dus makkelijk nog een tweede leven krijgen. Zo houd je mooi die speelgoed berg onder controle.

Daarnaast is het natuurlijk handig om samen met je kinderen een opberg momentje te hebben aan het einde van de dag. Speelgoed wat boven hoort, brengen we weer naar boven. En het speelgoed wat beneden hoort, bergen we daar weer op. Betrek je kinderen bij het opruimen, het duurt wellicht iets langer, maar op latere leeftijd zullen ze zo gemakkelijker zelf meehelpen om het speelgoed weer op zijn plek te krijgen.

No Comments Yet

Comments are closed